Som i fjol, DIF??!

Degerfors har 17 poäng efter 22 matcher. Om vi ser på ett historiskt snitt från superettans historia, första upplagan spelades 2000, har det krävts 32 poäng efter 30 omgångar för att vara trea från slutet (sista kvalplatsen), 34 poäng för att hamna femma från slutet.

Nu kan det vara så att framför allt DIF, Enköping och Jönköping södra samtliga är så svaga att inget av lagen gör en sådan spurt men det kommer att krävas väldigt mycket mer av de rödvita för att den här säsongen ska få ett lyckligt slut.

Lite positivt som avslutning och motvikt mot allt negativt från den här lördagseftermiddagen från Stora Valla; förra året tappade DIF-segern i 24:e omgången, i slutsekunderna, hemma mot Sylvia. Då var det i n g e n utom de allra närmast sörjande som trodde på Degerfors. Sedan; sex raka segrar.

Så hoppet finns kvar även om det hos många med rödvita hjärtan var på väg att krossas när Ängelholm så pinsamt enkelt fick hämta in ett tvåmålsunderläge till 2-2 – det kändes lika genant svagt när Sylvia kvitterade förra hösten.

Lämna en kommentar

Inga kommentarer ännu.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Lämna en kommentar